Projektledare för Sustainergies Academy

I höst kan det vara du som leder caseutbildningen Sustainergies Academy! Vi söker nyfikna och drivna projektledare som vill arbeta i team och få en unik erfarenhet. Samtidigt som du får eget ansvar blir du en del av ett projekt fullt med spännande företagspartners och engagerade studenter, som faktiskt kan skapa hållbara lösningar tillsammans. Var med och förverkliga detta med oss i Malmö, Göteborg, Linköping, Örebro, Stockholm eller Umeå.

Om du inte hört talas om Sustainergies

Vi brinner för att fler ska jobba mer med hållbarhet! Sustainergies är idag Sveriges främsta plattform för näringsliv, akademi och studenter som vill samarbeta kring hållbarhet. Verksamheten startades av studenter för studenter år 2009 och sedan dess har flera tusen deltagare fått uppdrag och erfarenheter genom oss. Vi genomför tävlingar, förmedlar studentuppdrag och praktikplatser, leder workshops och utformar projekt i nära samarbete med spännande arbetsgivare, allt utifrån en värdegrund baserad på mod, utveckling och relevans. Till hösten är vi sex heltidsanställda i teamet på Norrsken House samt ett 20-tal studentprojektledare. Vi finns såklart också på Facebook, LinkedIn och Instagram om du vill veta mer!

Caseutbildningen Sustainergies Academy bygger på sex års erfarenhet av att genomföra workshops och caseuppdrag med mer än 90 företag och organisationer, exempelvis Kolmården, Apotea, Norrmejerier mfl. Under en termin får en studentgrupp om 30 deltagare besöka företag och organisationer för att arbeta med deras aktuella hållbarhetsfrågor i caseformat. Utbildningen ger studentdeltagarna praktisk övning i hållbarhetsarbete och övning i att pitcha sina idéer.

Vad blir mina uppgifter?

Vi söker dig som vill arbeta i team om två till tre personer och driva Sustainergies Academy på din ort. Som team ansvarar ni för att genomföra hela utbildningsprogrammet, med både stort ansvar och frihet. Det innebär att planera, marknadsföra, rekrytera studentgruppen, hålla kontakten med företagen, förbereda och leda workshops, sammanställa rapporter och inte minst se till att studenterna blir en sammansvetsad grupp. Genom kontakten med företagen kommer ni bli experter på att skapa och lösa case. Ni får en egen coach som stöd under hela processen och ni kan även få individuella coachsamtal med fokus på personlig utveckling.

Självklart så bjuder vi på resorna till gemensamma teamträffar i Stockholm (1-2 under terminen). Värdet för både deltagande studenter och företagspartners är stort och det är lika viktigt att vara ambitiös som att ha roligt!

Förvänta dig att utvecklas!

Rollen kommer utmana dig och utveckla din kompetens som projektledare samtidigt som du fördjupar dina kunskaper om hur näringslivet arbetar med hållbarhet och innovation. Du kan förvänta dig att växa både personligt och professionellt och knyta många nya kontakter i arbetslivet. Dessutom får du möjligheten att genomföra en personlighetsanalys som kan stötta dig i framtida anställningsprocesser!

För att trivas som bäst hos oss ser vi gärna att du

  • Har stort intresse för hållbarhet och vill omsätta det i handling
  • Trivs att arbeta i team med andra drivna och motiverade studenter
  • Vill leda projekt och arbeta professionellt med såväl företag som studenter
  • Är ansvarsfull och gillar att planera och koordinera projekt
  • Kommunicerar med stort engagemang och gillar att entusiasmera studentgrupper
  • Är aktiv student under HT19
  • Arbetar flytande på svenska

Sist men inte minst, formalia

Omfattning: Ideellt uppdrag i genomsnitt ca 8 timmar per vecka med viss variation beroende på eventen (5-6 events). Uppstartsträff juni inför arbetsperioden augusti – december 2019.
Orter: Vi söker projektledare till Lund/Malmö, Göteborg, Linköping/Norrköping, Stockholm, Örebro, Umeå
Arbetsplats: På respektive ort.